• Artist impressie: Verspyckweg in vogelvlucht.

    Kennemer Wonen

Spreekuur over nieuwbouw Verspyckweg in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE Nathalie van Duuren, van Kennemer Wonen, is aanwezig tijdens het inloopspreekuur van Sociaal Team Bergen in Hotel Victoria, Zeeweg 33. Zij beantwoordt vragen over het nieuwbouwproject Verspyckweg op maandag 13 mei van 14.30 tot 15.30 uur. 

Kennemer Wonen gaat twaalf duurzame en toekomstbestendige woningen bouwen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee. De gemeenteraad van Bergen heeft 5 juli ingestemd met het bestemmingplan voor de twaalf huurwoningen. 

Een zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woning wekt evenveel energie op als nodig is voor het huis en het huishouden, of levert meer energie op. Voor het opwekken van energie worden slimme installaties geplaatst en wordt energie opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. Er komen geen gasaansluitingen. De woningen worden goed toegankelijk voor oudere huurders. De clusters van vier bij drie woningen krijgen allemaal een terras.

Alle woningen hebben twee bouwlagen en worden optimaal geïsoleerd. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht en in de woning komt een lucht-water-warmtepomp. Het gebied rondom wordt passend bij het omliggende duinlandschap ingericht en is voor algemeen gebruik door de bewoners.

De bergingen liggen centraal in het plan tussen de bouwblokken. Op het terrein worden twintig parkeerplaatsen gerealiseerd.

Planning is dat de bouw van de woningen in mei/ juni van dit jaar kan beginnen. De verhuur loopt via het woonruimteverdelingssysteem SVNK.