• Ellen Verburgt en Wim van Bokhorst.

    Gerard Kamp Fotografie

'Stilte' in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE De laatste vertelling in de serie 'Verhaal & een Lied' van deze winter, is gebaseerd op de gedichten en de ervaringen van een Syrische gevangene: Faraj Bayrakdar. Het verhaal speelt zich af in de vorige eeuw, maar heeft aan actualiteit niets ingeboet. Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt vertellen op zondagmiddag 25 februari. Het verhaal is verweven met muziek van Leen Koning en Claude Debussy. 

Faraj Bayrakdar was journalist en is dichter. Hij zat veertien jaar vast als politiek gevangene in een Syrische gevangenis en kwam vrij dankzij de inspanningen van Amnesty. Het verhaal 'Stilte' is gebaseerd op de rapporten van Amnesty en geïnspireerd door de gedichten die Bayrakdar schreef. Een verhaal over uitzichtloosheid, de impact die het heeft als je je vrijheid verliest en het belang van aandacht vanuit de buitenwereld. De liederen die Wim zingt zijn teksten van de Franse dichter Paul Verlaine op wonderschone wijze op muziek gezet door de Alkmaarse componist Leen Koning. Ellen begeleidt hem op piano en combineert dat met twee stukken van Debussy. 

Het optreden begint om 16.00 uur. Vanaf 15.45 uur is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaalcollecte bij de deur. Meer informatie via contact@wimvanbokhorst.nl of 072-5649847.