• Bergense School-kenner Renée Smithuis taxeert werken.

    Roel Backaert

Taxatiedag in Alkmaars museum gratis voor Duinstreek-lezers

ALKMAAR/BERGEN Altijd al willen weten wat de waarde is van dat ene schilderij aan de wand? Op zaterdag 6 april organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een taxatiedag met Bergense School-kenner Renée Smithuis en kunsthistoricus en voormalig kunstexpert bij Sotheby's, Arnold Ligthart.

Experts taxeren kunst uit de periode 1800 tot heden. Het Stedelijk Museum adviseert één werk mee te nemen. De taxatiedag vindt plaats in de foyer van het museum tussen 12.00 en 16.00 uur en is op inloop.

WIJNGAERDT Kunstverzamelaar Renée Smithuis is naast Bergense School-kenner en liefhebber, de samensteller van de tentoonstelling Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School, nog tot en met 12 mei te zien in Stedelijk Museum Alkmaar. Smithuis is gespecialiseerd in het Nederlands expressionisme. Arnold Ligthart trad in 1997 in dienst als kunstexpert bij Sotheby's waar hij ruim twaalf jaar werkzaam was. In 2009 startte hij zijn eigen kunsthandel, gespecialiseerd in schilderkunst uit deperiode 19de tot en met 21ste eeuw.

AANMELDEN De deelname aan de taxatiedag is voor Duinstreeklezers gratis.

Reserveren via www.stedelijkmuseumalkmaar.nl en gebruik de code: DUINSTREEKAKTIE2019.