• Jazz & Sail: Bergen is gevuld met muziek tijdens de afsluiting van het zomerseizoen.

    Archieffoto Ton Voermans

Terug in de tijd met tentoonstelling veertig jaar Jazz&Sail Bergen

BERGEN De voorbereidingen van de tentoonstelling over veertig jaar Jazz & Sail vorderen gestaag, dat meldt de organisatie van het festival. In museum Kranenburgh zijn in het eerste weekend van september oude filmopnames, fotoboeken, wedstrijdtrofeeën en poster te zien. Vooral bezoekers, vrijwilligers en bestuurders van weleer reageerden massaal op de oproep in onder andere deze krant. "We zijn goed op weg om een compleet overzicht van veertig jaar Jazz&Sail te kunnen presenteren", aldus het bestuur.

MUZIEK Het muzikale gedeelte van Jazz&Sail 2019 staat deels in de steigers. De volgende horecaondernemingen hebben de muzikale omlijsting op vrijdag 6 en zaterdag 7 september al ingevuld.

Op het podium van d'Alderliefste en De Taverne staan Ships Revival en Sold Out & the Trouble Horns. Bij Lamoraal en Fabels treden Uncle Harry's Punch en Bourbon Avenue op. De Vooruitgang biedt ruimte aan talenten en aan Los Paya Bravas of een deejay. Steff's beter belegd heeft Stage Rock Band, Moving On en Lynx geprogrammeerd. Bij Julie's treden The Locals, Same en Back in the Groove op. De muzikanten van Fandango en Nobody's Home staan bij De Oude Meester. Bij Loetje zijn optreden van Dr. Groove en The Lowlands en Bluesbrothers. Op het podium van Wonders staan Soulfingers en Soul Maniacs. Het Huis met de Pilaren heeft De hijgende Herten en in de Ruïnekerk is een optreden van Ellen ten Damme en haar band.