• Het Telyn Ensemble bestaat uit harpistes uit heel Noord-Holland.

    Aangeleverd

Tien harpen tegelijk in het Vredeskerkje

BERGEN AAN ZEE In het Vredeskerkje in Bergen aan Zee vindt zondag 12 november een uitzonderlijke gebeurtenis plaats: het podium wordt gevuld door tien harpen en harpistes. Aanvang van het concert is 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur.

Het Telyn Ensemble bestaat uit harpistes uit heel Noord-Holland en wordt geleid door harpiste en dirigente Klaartje Broers. Deze bijzondere groep musici heeft een breed repertoire: van Ierse folk tot Zuid-Amerikaanse muziek, van klassiek tot boogie woogie. ,,En dat allemaal op de harp. Een mooi instrument dat, mits goed bespeeld, veelzijdiger is dan men ooit zal hebben gedacht." Klaartje Broers geeft een toelichting over de muziek en het instrument. De toegang voor dit zondagmiddagconcert is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom.

Het volgende concert in het Vredeskerkje is op 16 december om 20.00 uur. Dan geeft vocaal ensemble Barnestra Nova een kerstconcert. Op 17 december is er een ook een kersconcert, gegeven door de Mariosingers. Het optreden begint om 20.00 uur. Meer informatie en kaarten reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-50584308. Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Maar ook bij de Eerste Bergensche Boekhandel, gevestigd aan de Oude Prinsweg 11 in Bergen.