• Scène uit Las Hijas de Abril.

    Lucía Films

Tienerzwangerschap op witte doek van Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen de winnaar van de Juryprijs in Cannes, Las Hijas de Abril. "Niet tegen ma zeggen, hoor!" Tiener Valeria is zwanger. Waarom ze haar oudere zus vraagt om haar mond te houden, wordt pijnlijk duidelijk als moeder Abril even later haar intrede maakt.

The Leisure Seeker is het Amerikaans debuut van de Italiaanse regisseur Paolo Virzi. Hij voert Helen Mirren en Donald Sutherland op als senioren die, voordat hun laatste krachten het begeven, met hun camper The Leisure Seeker nog een grootse roadtrip willen maken.

'Molly's Game' vertelt het waargebeurde verhaal van Molly Bloom met haar grenzeloze honger naar succes en haar verbazingwekkende veerkracht. Als twintiger bouwt ze in een paar jaar tijd een imposant pokerimperium op. Tot ze uiteindelijk door de FBI opgepakt wordt. De media stellen haar daarop voor als een op geld beluste 'pokerprinses'. Maar Molly blijkt een toonbeeld van integriteit die weigert haar klanten te verraden.

MOEGESTREDEN C'est la Vie! is een komedie van de makers van Intouchables. Jean-Pierre Bacri speelt een moegestreden traiteur die een berg aan tegenslagen moet overwinnen, wil hij de bruiloft in een 17e eeuws kasteel tot een goed einde brengen.

De klassieker Les Uns et les Autres uit 1981 is in een gloednieuw jasje gestoken. Het wel en wee van vier muzikale families uit Frankrijk (chanson), Amerika (jazz), Duitsland (klassiek) en Rusland (ballet) worden gevolgd van 1936 tot 1980.

VOOR KINDEREN Ferdinand gaat over een Spaanse stier. Hij is voorbestemd voor de arena. Ferdinand is anders. Hij is juist vredelievend en ruikt graag aan geurige bloemen. Ferdinand bewijst dat je je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. De grote kracht van deze animatiefilm is het kleurrijke personage van Ferdinand en de realistische weergave van Spaanse steden als Madrid en Ronda.

In Paradise kruisen de paden van drie personages elkaar in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog: de aristocratische Franse Russin Olga die in het Franse verzet zit, de collaborerende Franse politie-inspecteur Jules en de hooggeplaatste, overtuigde SS-officier Helmut. Olga wordt door de Nazi's gearresteerd, omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken. Jules belooft haar vrij te laten in ruil voor seks. Desalniettemin belandt ze in een concentratiekamp waar ze haar vroegere geliefde Helmut weer tegenkomt.

DATA EN TIJDEN Las Hijas de Abril draait 8 en 13 februari om 20.00 uur. The Leisure Seeker draait 9 februari om 14.30 uur. Molly's Game draait 9 en 11 februari om 20.00 uur en 10 februari om 20.30 uur C'est la Vie! draait 10 februari om 16.30 uur. Les Uns et les Autres draait 11 februari om 11.00 uur. Ferdinand (NL) draait 11 februari om 15.30 uur. Paradise draait 12 en 14 februari om 20.00 uur. Meer informatie en reserveren via www.cinebergen.nl.