• Figurant in de serie 'het Vechtvolk' Hans Bommer.

    Marga Rezel

Vechtvolk in museumhoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF In het kader van de herdenking dat het 450 jaar geleden is dat Lamoraal van Egmont op de markt in Brussel onthoofd werd, is fotograaf Ab Baart een project begonnen over de 'Heeren van Egmont' en 'Het Vechtvolk'.

Deze tentoonstelling is binnenkort te zien in Huys Egmont. De foto's die in museumhoeve Overslot tentoongesteld worden zijn door Marga Rezel achter de schermen van dit project tijdens een tweetal shoots in Overslot genomen. De beide exposities zijn tot en met augustus te zien.

FRANS Zondag 20 mei bezet Edouard het kleinkunstpodium van Overslot. Edouard is een Franse zanger die sinds 2001 in Nederland woont. Zijn repertoire gaat om liederen van Jacques Brel en Charles Aznavour, maar ook eigen werk.

Museumhoeve Overslot, gelegen aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is een oeroude hoeve, waar Egmonders en bezoekers kunnen genieten van concerten, een natuurhistorisch museum met bodemvondsten en antiquiteiten, hedendaagse kunst en aandacht voor de meer dan duizendjarige kunstgeschiedenis van de Egmonden. De hoeve is ieder weekend open vanaf 14.00 uur, met op iedere zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur live muziek. Gratis entree.