• Het stoomtreintje rijdt ieder jaar door Bergen.

    Sjef Kenniphaas

Veel muziek, kinderspelen en straattheater tijdens oranjefeest in Bergen

BERGEN Bergen en Bergen aan Zee zijn zaterdag 27 april in oranje gehuld tijdens Koningsdag. Oranjevereniging Bergen heeft een programma samengesteld. Van 9.00 tot 19.00 uur is er voor iedereen wat te doen.

Tal van evenementen staan op stapel: de kinderspelen, de vrijmarkt, er is bijzonder straattheater en nog veel meer kindervertier geregeld. En alles op de bekende plekken in het centrum van het dorp.

Er is ook veel aandacht voor muziek: drum- en showbands lopen door het dorp, er klinkt popmuziek op verschillende podia en een straatorkest zorgt voor levendigheid bij de diverse terrassen.

VRIJWILLIGERS NODIG Dat de uitvoering jaarlijks een succes is, komt mede door de talloze vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken. Zo helpt Ineke de Vries bij de kinderspelletjes. Er zijn nog vrijwilligers nodig.

"Wat is het toch altijd weer verrassend leuk op Koningsdag achter een speelkraampje te staan en al die peuters, kleuters en kleine kinderen te vermaken met een echt doe-spelletje. Die glunderende gezichtjes, die soms lekker fanatieke koppies, ook wel eens een verbeten trekje om de mond van Ik wil de beste zijn. Allerlei emoties trekken aan het kraampje voorbij. Ongeduldig staan ze met hun gekleurde papiertjes te wachten totdat ze mogen beginnen. Ik kan me niets aangenamer voorstellen dan de Koningsdag zó te starten. Je komt al in de stemming tijdens het versieren van het kraampje met ballonnen, vlaggetjes en gekleurde slingers. Je wordt verwend door de organisatie met thee of koffie, een taartje, broodjes en een voorzichtige oranjebitter tijdens de drie uur durende speeltijd. Wat wil je nog meer? Een paar uurtjes besteden aan zoiets leuks levert een super dankbaar saamhorigheidsgevoel op, iets wat in de tegenwoordige woelige tijd zéér welkom is. Ik heb er in ieder geval een warm, koninklijk gevoel aan overgehouden."

Wie ook mee wil helpen: van 9.15 tot 13.15 uur is iedereen welkom, vanaf 13 jaar. Een uurtje helpen bij het schminken kan tussen 11.00 en 16.00 uur. Reageren via spelletjes@oranjeverenigingbergen.nl.

Het programma complete programma staat op
www.oranjeverenigingbergen.nl.