• Bibliotheek Kennemerwaard

Veel te doen tijdens Boekenweek met thema 'De moeder de vrouw'

BERGEN Het thema van de Boekenweek (23 tot en met 31 maart) is 'De moeder de vrouw'. De Boekenweek viert het boek, en dit jaar boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een programma samengesteld dat perfect aansluit bij het thema.

Wilma Smit en Pauline Ottervanger, beiden gynaecoloog, vertellen dinsdag 26 maart in de bibliotheek in Bergen over hun nieuwste boek: 'Wat elke vrouw moet weten'. Eerder schreven zij al de boeken 'Menoblues' en 'Menoproof', over de overgang, menopauze en preventie. 'Wat elke vrouw moet weten' is hét complete handboek voor de vrouw van 0 tot 100 jaar. Alle klachten en aandoeningen die op verschillende leeftijden kunnen optreden worden besproken. Van menstruatiestoornissen en onvruchtbaarheid tot overgang, hormoontherapie, verzakkingen en incontinentie. Niet alleen wordt er beschreven wat de klachten zijn en wat eraan te doen is, maar ook wordt vermeld wat goede en betrouwbare websites zijn. Een boek dat elke vrouw van elke leeftijd in haar boekenkast moet hebben. De presentatie start om 20.00 uur en de toegang bedraagt 6 euro. Bibliotheekleden krijgen 1 euro korting. De Eerste Bergensche Boekhandel is deze avond aanwezig voor de boekverkoop.

Dr. Ferdinand van Melle verzorgt een lezing over het leven van de intrigerende Marie van Reenen-Völter (1854-1925), aan de hand van veel fotomateriaal. Een bijzondere vrouw. Moeder én burgemeestersvrouw, stichter van Bergen aan Zee, onderwijshervormer, mede-ontwikkelaar van het armelijke dorp Bergen tot centrum van kunstenaars. En naast tal van andere activiteiten ook nog tekstschrijver van 'Het liedje van de Bergenaar'. Kom kijken en luisteren op donderdagavond 28 maart in de bibliotheek in Bergen, Dreef 1. De toegang is 6 euro. Bibliotheekleden krijgen 1 euro korting.

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen. Je kunt alleen per pin betalen.

Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen is te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.