• Schoorl op het ijs.

    Stichting Video Journaal Schoorl

Video Journaal Schoorl toont haar beelden

SCHOORL Het team van stichting Video Journaal Schoorl (VJS) heeft voor haar kijkers weer een aantal onderwerpen uit Schoorl en omgeving samengesteld. Deze worden getoond op donderdag om 10 en 19.30 uur in De Sanderij en vrijdag 23 maart om 10 uur in De Blinkerd. De toegang is gratis.

Er zijn beelden te zien van expositie van Jelle van Wier in de Commer-in van Groet en een interview met slager Joop de Ruijter die, na een werkzaam leven, gaat genieten van zijn pensioen. Het goede doel voor KIKA komt aan bod en de belangrijke valpreventie voor ouderen worden de kijkers van VJS getoond. Voorts is het te zien hoe het er aan toegaat tijdens de verkiezingsdebatten in de gemeente. Ook zijn er beelden te zien van het Alzheimer café Schoorl met als speciaal onderwerp 'Muziek en Dementie'. De winterperiode in de gemeente Bergen laat zien wat een zware januaristorm aanricht in Camperduin, maar ook levert de winter mooie plaatjes op van zowel de kunstijsbaan in Bergen als de natuurijsbaan in Schoorl.
Het Gregoriaans koor in Schoorl bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd met het optreden in het Groeter kerkje. Een interview met wethouder Odile Rasch staat eveneens op het programma met als voornaamste onderwerp 'Hart van Schoorl'. VJS besluit het programma met een compilatie van oude beelden, deel 1, vanaf de jaren 1956.
Een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt zeer op prijs gesteld.