• Daan Oldenburg: 'Als wij ons als selectie blijven ontwikkelen, is er veel mogelijk.'

    VV Bergen

Voetballers VV Bergen stellen zich voor in nieuwe rubriek Duinstreek

BERGEN In onze nieuwe tweewekelijkse rubriek over V.V. Bergen, kijken we vooruit en stellen we een van de spelers aan u voor.

Het eerste elftal van de fusieclub speelde vorig jaar een prima seizoen. Ze dwongen na een lange maar prima wedstrijd (3-1 winst) tegen SC Dynamo uiteindelijk promotie af naar de derde klasse, iets waar beide verenigingen waar V.V. Bergen uit ontstond nooit in slaagden.

Een van spelers die het feest van dichtbij meemaakte, is centrale verdediger Daan Oldenburg.

STEL JEZELF EVEN VOOR: ''Mijn naam is Daan Oldenburg, 23 jaar oud en woonachtig in Bergen. In
het dagelijks leven ben ik student bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Vrije Universiteit van
Amsterdam."

VERTEL EENS IETS OVER JE VOETBALCARRIERE TOT NU TOE: "Ik ben begonnen met voetballen bij het VV Berdos in de jeugd. Daar heb ik op mijn 17de mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Twee jaar geleden is het na de fusie tussen BSV Bergen en VV Berdos natuurlijk V.V. Bergen geworden waar we vorig jaar voor het eerst naar de derde klasse zijn gepromoveerd."

BEVALT DE FUSIECLUB? "Na de fusie is alles uitstekend geregeld. De accommodatie is super, schitterende kleedkamers en een gezellige kantine. Ook is het hebben van twee kunstgrasvelden niet vanzelfsprekend voor een amateurclub. Hierdoor kan er altijd getraind worden."

WAT VERWACHT JE VAN HET KOMEND SEIZOEN? "Het is belangrijk dat we het seizoen goed beginnen zodat het vertrouwen groot blijft. Als wij ons als selectie zo blijven ontwikkelen als de afgelopen jaren, is er veel mogelijk en kunnen wij als team verrassen in deze competitie."

Onder leiding van de nieuwe trainer Djordi Hopman bereidt Daan zich momenteel samen met zijn teamgenoten voor op de nieuwe competitie.

Voorzitter van VV Bergen Henk Borst, liet vorige week in deze krant weten dat hij op 1 november de voorzittershamer doorgeeft aan Tom Pedroli. De klus is dan voor hem geklaard. Wel blijft Borst de sponsoring doen.

iOp zondag 23 september staat de eerste wedstrijd op het programma, om 14.00 uur thuis: VV Bergen 1 - Alkmaarsche Boys 1.