• Van links naar rechts: Tijn Padmos, Hans Hoen, "netten-man" van VV Bergen Piet Staadegaard, Norbert Koetzier en de materiaalman van de VV Bergen, Dick Koning.

    VV Bergen

Voetbalnetten en hesjes van VV Bergen voor Senegal

BERGEN Norbert Koetzier en Tijn Padmos, leerlingen van de vijfde klas van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar gaan deze voorjaarsvakantie vrijwilligerswerk doen in Senegal. Zij willen onder andere voor de kinderen daar, die weg zijn van voetbal, de doelen van netten voorzien en voetbalhesjes geven.

Op sportpark De Kiefthoek aan de Groeneweg werden de daarvoor benodigde materialen overhandigd door Henk Borst, voorzitter van VV Bergen en Hans Hoen, uitgever van het nieuw te verschijnen Zin-in Magazine. De club en Hans Hoen steunen de actie van de beide jongens van harte en zijn enthousiast over het Senegal Project.

BETROKKEN Voetbalvereniging Bergen wilde graag het initiatief van de twee leerlingen ondersteunen en vond in uitgever Hans Hoen van Media+Events een mede-sponsor. Voor hem is het een gelegenheid om te laten zien dat zijn bedrijf staat voor MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) en een missie heeft om een bijdrage te leveren aan allerlei projecten/acties om mensen te verbinden.

Hans sponsorde de aanschaf van nieuwe netten voor de club en VV Bergen kon vervolgens een aantal gebruikte netten beschikbaar stellen.

Daarnaast doneerde de Bergense voetbalclub een flink aantal ballen en voetbalhesjes die in Senegal goed van pas zullen komen.

REPAREREN Norbert en Tijn: "Het zou ontzettend mooi zijn als er nog meer van dit soort acties en projecten op scholen in Nederland georganiseerd gaan worden. Wij gaan er in ieder geval helemaal voor."

De twee organiseren een voetbaltoernooi voor de kinderen, maar nemen ook gereedschap ter hand. De leerlingen gaan het dak repareren van een schooltje in het kustplaatsje Mbour, zodat de leerlingen ook in het regenseizoen les kunnen krijgen. De vader van Tijn bouwde het schooltje twee jaar geleden, maar het onderkomen is nodig aan reparatie toe.

Mbour ligt in het midden van de regio Petite Côte, op tachtig kilometer ten zuiden van Dakar. In de stad wonen ongeveer 700.000 inwoners. Het is daarmee de vijfde grootste stad in Senegal.