• Voorzitter Mark van Ierssel: - De overheid verwacht een steeds betere controleerbaarheid van het evenement. -

    Hargen Sail
  • De feesttent blijft de centrale plek, zowel overdag als 's avonds.

    Hargen Sail

Voor het eerst entreeprijs Hargen Sail, organisatie staat voor steeds grotere uitdaging

HARGEN De organisatie van Hargen Sail ziet zich genoodzaakt een entreeprijs te vragen voor het driedaagse sport- en muziekevenement, dat van 6 tot en met 8 juli plaatsheeft op het strand van Hargen. Reden daarvoor zijn enerzijds de veiligheidseisen en anderzijds de kwaliteit die de organisatie wenst, zo laat voorzitter Mark van Ierssel weten. 

Overdag blijft het terrein vrij en gratis toegankelijk. 's Avonds vanaf 20.00 uur moeten bezoekers eerst langs de entreekassa om zich te legitimeren en een entreebandje voor 5 euro te kopen. Zij ontvangen dan ook een muntje. 

Mark van Ierssel: "Het wordt elk jaar een grotere uitdaging om het evenement goed georganiseerd, veilig én financieel gezond te houden."

WET- EN REGELGEVING "De overheid verwacht van organisaties een steeds betere controleerbaarheid van het evenement", legt Mark uit. "Dat heeft met name te maken met de huidige wet- en regelgeving en het strenge alcoholbeleid. Daar zijn extra faciliteiten voor nodig. Die kosten geld, terwijl ook materialen inhuren elk jaar iets duurder wordt." 

"Organisaties maken meer kosten; extra beveiliging, meer faciliteiten zoals hekwerken, vluchtroutes, bewegwijzering, polsbandjes; ze zijn allemaal nodig om het beleid goed door te voeren in het evenement. Je ziet daardoor dat evenementen verdwijnen of onder druk komen te staan. De gemeente en hulpdiensten, waar wij altijd een goede samenwerking mee hebben, verwachten daarin onze volledige medewerking. Die geven wij ook. We willen immers ook een veilig, goed georganiseerd evenement met goede voorzieningen voor onze bezoekers. Zij merken die kwaliteitsimpulsen heus. Middels bijvoorbeeld een rijpad om op het strand te komen (en dus ook voor hulpdiensten, red.), schoner sanitair, extra verlichting, een mooi vlonderterras, goed werkende pinapparatuur, een steeds beter wordende line up van bands en deejay's; het heeft allemaal zijn prijs." 

"Het zijn enerzijds de eisen van de tijd, anderzijds de kwaliteit die we wensen. Dat daar geen entree en wel een schappelijke consumptieprijs tegenover stond, vind je nergens meer, daarom kan het ook bij ons helaas niet anders meer. Daar boet Hargen Sail als evenement helemaal niks mee in, want de sporten en de feesten worden er echt niet minder om."

PROGRAMMA De Rabo Feesttent staat direct bij de strandopgang en is het centrale ontmoetingspunt voor zowel de sporters en het publiek overdag als voor de feestgangers 's avonds. Mark: "Zonder anderen te kort te willen doen, noem ik de eerste en tweede divisie van de Beachvolleybal-tour als sportief hoogtepunt, plus het MTB Beachcriterium op zaterdagavond. Tevens hopen we dat de Beach Run een groei gaat doormaken. Het is zwaar, maar leuk om aan mee te doen. Daarnaast presenteren we op vrijdagavond 538 Dj's on Tour, zaterdag de band Sesam Sensation, zondagmiddag op het terras de Stage Rockband met nummers van U2 en zondagavond huisorkest Jamento."

Meer informatie via Hargen Sail op Facebook of www.hargenaansail.nl.