• Taal is zeg maar echt mijn ding is geïnspireerd op de bestseller van Paulien Cornelisse.

    Entertainment One

Win kaarten voor de film Taal is zeg maar echt mijn ding

ALKMAAR Lezers van De Duinstreek kunnen vrijkaartjes winnen voor een nieuwe film bij Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of een familielid op een avondje 'Taal is zeg maar echt mijn ding': Waarover mag Anne schrijven bij het tijdschrift? Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord op deze vraag in.

De onhandige Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over! Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa-salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo (Egbert-Jan Weeber). Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader (Peter Faber) moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden.

Net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante, maar gladde fotograaf Rick (Tarikh Janssen) en ze besluit nog even te blijven. Een beslissing die voor vuurwerk zorgt, maar of ze er echt gelukkig van wordt? Taal is zeg maar echt mijn ding is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse. Onze taal is continue in beweging en zonder dat we het door hebben, sluipen er nieuwe woorden, gekke zinnen en bijzondere uitdrukkingen in ons dagelijks taalgebruik.

In de film Taal is zeg maar echt mijn ding worden deze opmerkelijkheden op grappige en herkenbare wijze belicht.

VERDER Vanaf deze week draait bij Vue Alkmaar ook: 24 Hours to Live, Darkest Hour, Earth: Een Onvergetelijke Dag en Father Figures.