• Scène uit Escape Room.

    Aangeleverd

Win kaarten voor Escape Room

ALKMAAR Lezers van De Duinstreek kunnen vrijkaartjes winnen voor de film in bioscoop Vue Alkmaar. Geef antwoord op de volgende vraag en trakteer je partner, beste vriend of familielid op een avondje 'Escape Room': Hoeveel vrienden van Tyler neemt Kristen mee?
Ga naar www.vuecinemas.nl/alkmaarsweekblad en vul het juiste antwoord in.

Om zijn 30e verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd weg tikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De escape room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze niet langer een spel, maar voor hun leven spelen. Deze film heeft een leeftijdskeuring van 16+.

VERDER Bij Vue Alkmaar draait ook Bad Moms 2, De Familie Slim en Paddington 2.
Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Drie super slimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen op Inventicon, het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25e editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Tesilon heeft de familie bewust 'ontvoerd' naar een plek ver van de echte Inventicon af.
Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met zijn uitvinding?