• Job Graadt van Roggen, Duinlandschap, ca. 1930. Olieverf op doek.

    Collectie Museum Kranenburgh

Workshop Schilderen met woorden in Kranenburgh

BERGEN Voor iedereen die wil ontdekken hoe kunst inspireert tot het schrijven van verhalen houdt museum Kranenburgh de workshop Schilderen met woorden op zaterdag 20 juli, van 13.30 tot 16.30 uur.

Cursisten gaan het museum in op zoek naar een schilderij of beeld dat hen een bijzonder verhaal vertelt. Een kunstwerk geeft zich niet zomaar prijs: door er lang en intensief naar te kijken ga je er een relatie mee aan en geef je het betekenis. Daarmee gaan de deelnemers vervolgens aan de slag. Aan het einde van de workshop hebben zij een eigen verhaal, zelf geschreven en geïnspireerd door het kunstwerk dat is uitgezocht. 

Museum Kranenburgh werkt in deze workshop samen met het team van Querido Academie uit Amsterdam. Docente Olga Majeau helpt cursisten om verhalen te vinden en geeft handige tips hoe het op papier te zetten. "Je hoeft echt geen schrijver te zijn; het gaat vooral om het plezier in het verbeelden en het schrijven."

Aanmelden voor de workshop kan via de website van de Querido Academie. De kosten voor deelname zijn 30 euro per persoon, exclusief museumentree.