• Friso Vonder gaat aan het werk aan de Bergerweg 1.

    Friso Vonder

'Zwerfafval is goud waard'

BERGEN/ALKMAAR De rubriek Foto-Beeldjes in De Duinstreek, van Marjolein Moens en Friso Vonder zijn opgevallen in Alkmaar. De Kunstuitleen Alkmaar heeft Friso Vonder gevraagd een maand lang te komen werken als 'artist in residence'. Tot en met 27 mei worden een groot aantal beeldjes van Friso Vonder tentoongesteld in de Kunstuitleen in Alkmaar.

Tijdens de tentoonstellingenreeks 'Kunst in de Maak' gebruiken kunstenaars de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar als atelier. Bezoekers kunnen live meemaken hoe een  kunstwerk of installatie tot stand komt.

Atelier Schatmaker van Friso Vonder is een tijdelijk atelier waarin hij op een creatieve manier het thema 'duurzaamheid' onderzoekt. Het atelier wordt ingericht als milieustraat, maar ook is er een biechtstoel waar je op gezette tijden je 'geestelijke afval kunt scheiden'. Verder kun je deelnemen aan een reinigingskuur of de vuilprikker een handje helpen.

Friso is aan het werk van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Dan kun je hem zien werken en zijn proces volgen. Kunstwerken van Friso Vonder zijn de hele maand mei te koop voor dumpprijzen. Wil je meer weten of heb je een samenwerkingsvoorstel? Geef het aan via info@frisovonder.nl.