Wat doet raamdecoratie voor je huis?

16-08-2019, 12:22 |Van onze partner

Raamdecoratie is het visitekaartje van je huis. Iedereen die langs je huis loopt of fietst kan een blik werpen op het raam van je huiskamer. Als je een opvallend raam laat zien zullen zelfs de auto's in je straat langzamer gaan rijden, alleen om een blik op je raam te kunnen werpen. Vind je inkijk wel of juist niet prettig? De juiste raamdecoratie geeft je hierin alle vrijheid.
 

Raamdecoratie heeft meerdere functies
Het eerste en ook het meest belangrijke punt, de reden voor raamdecoratie is niet alleen om je huiskamer te verfraaien. Dat kan een leuke, bijkomstige reden zijn. Het belangrijkste voor binnenshuis is de privacy die raamdecoratie je kan geven en het filteren van licht en warmte in de huiskamer. Maar de raamdecoratie breng je ook aan om te laten zien wie jullie zijn, hoe jullie wonen. Eenvoudige raamdecoratie voor mensen die niet te veel aandacht willen besteden aan wat de buren denken zijn bijvoorbeeld rolgordijnen. Rolgordijnen verdwijnen helemaal uit het zicht als ze omhoog gehaald worden. Ze rollen op
en zelfs de rol is in de meeste gevallen niet te zien. Als ze neergelaten zijn kan er van alles gebeuren met het raam van de woonkamer, of met ieder ander raam. Door afbeeldingen op de buitenkant van deze raamdecoratie aan te brengen kun je met eenvoudige middelen toch een opvallend eindresultaat bereiken. Ogen op de slaapkamerramen, een mond en neus op het rolgordijn van de voorkamer?
 

Nog een paar ideeën
Geef je talent een kans en laat je fantasie het werk doen. Ook gordijnen kunnen een uitspraak laten zien over het karakter van je gezin, van de familie die je huis tot een thuis heeft gemaakt. Mooi opgehangen plissé gordijnen duiden op een gezin dat van schoonheid houdt. De kleuren van het raam, of van de ramen doen ook een uitspraak. Veel kleuren die goed gerangschikt zijn, een gezin met smaak en kunstzin. Zware gordijnen die tot laat op de dag gesloten blijven zal veel voorbijgangers te denken geven. Welke geheimzinnige zaken spelen zich af in dat huis? Of heeft een van de bewoners gewoon nachtdienst en past de rest zich aan? In ieder geval zijn de zwaardere gordijnen in donkere kleuren perfect om licht buiten te sluiten. Kies je voor groen als basiskleur omdat je de natuur een goed hart toedraagt, het geeft ook een leuke schaduwkleur aan je huiskamer. Bij de wat dunnere gordijnen kan een deel van het licht gefilterd binnenvallen. Daarbij zal de kleur van de gordijnen de kleur binnenshuis veranderen. Geel, voor helderheid, leven, groen voor natuur en veiligheid, gebondenheid. Blauw wordt gezien als neutrale kleur, die verzachtend werkt.
 

Andere aspecten van raamdecoratie
De manier waarop materiaal gebruikt wordt om als raamdecoratie te dienen kan ook weer een uitspraak zijn. De zware stoffen werden al genoemd, en ook de lichtere. Maar hout is nog niet voorbijgekomen. Hout als raamdecoratie in jaloezieën. Van boven naar beneden opgehangen houten latten die openen en sluiten door op hun eigen as te draaien. Smalle of juist brede latten. Mooi gelakt hout of juist geschilderd in een bepaalde kleur. Raamdecoratie maakt een thuis van je woning, maar ook een plaatje.

Kijk voor meer tips en ideeën op https://www.creon-raamdecoratie.nl/