• Amazone Astrid Langeberg met Hertenshof's Dolichos.

    Bart Wagner

Concours Hippique op voormalig BSV-terrein Bergen

BERGEN Rijvereniging de Kennemerruiters uit Bergen houdt een Concours Hippique op zondag 9 en en maandag 10 juni op de voormalige voetbalvelden van BSV aan de Oudtburghweg.

De wedstrijdcommissie heeft een dressuur- en springprogramma opgezet met veel feestelijke tintjes. Het is dit jaar namelijk de vijftigste editie. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen. voorzitter Angèle Bolten is er trots op dat er al ruim 380 starts uit heel Noord-Holland zijn.

JONGE RUITERS Publiekstrekkers op zondag zijn de Bixie Jeugdrubriek dressuur en springen, een rubriek voor de jongste ponyruiters, die (begeleid) hun prestaties laten zien aan een jury. Speciaal voor jonge ruiters zonder startkaart, is er de BB-proef.

Verder is er de kür op muziek en, een extra rubriek en verenigingsonderdeel, afdelingsdressuur.

DEMONSTRATIE Op zondag rond 13.00 uur geeft grand prix-amazone Astrid Langeberg een interactieve demonstratie met haar paard Hertenshof's Dolichos. Langeberd is betrokken bij het HTC-programma. Het HTC-team heeft het Concours Hippique Bergen uitgekozen als begeleide wedstrijd.

Na het succes van vorig jaar is er wederom een springrubiek voor alle klassen op het hoofdterrein op pinkstermaandag uitgeschreven. "Ons streven is om jong en oud sportief te verbinden door hun passie voor de paardensport bij het Concours Hippique van de Kennemerruiters", aldus Bolten. Op maandag rond 12.30 uur is er een extra rubriek Bestgaand Rijpony uitgeschreven.

DRESSUUR Beide dagen worden de dressuurproeven B (beginnend) tot en met Z2 (ZZ-licht bij de paarden de hoogste klasse-indeling) verreden. De deelnemers starten in de verschillende proeven, die beoordeeld worden door juryleden van de KNHS. Alle deelnemers mogen twee dressuurproeven en/of parcoursen rijden op beide wedstrijddagen. Zo rijdt jong en oud naast elkaar. Starttijden zijn van 9.00 tot 15.00 uur op beide dagen. De toegang is gratis.

PRIJZEN Er is een 50ste Jubileumbokaal voor de winnaar (overall twee dagen). Een bokaal voor de winnaar (overall) van de kür op muziek. Een speciale 50ste editie Kennemerruiter-rozet voor alle winnaars. Verder zijn er van de sponsors prijzen in natura en cadeaubonnen. Alle deelnemers krijgen een goodiebag.