• Hoe fit sernioren zijn, wordt getest in De Schulp.

    Alkmaar Sport

Fitheidstest voor senioren in Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN Stichting Welzijn Bergen houdt op dinsdag 27 februari in dorpshuis de Schulp in Egmond-Binnen een fitheidstest voor senioren. Het vervolg op de fitheidstest is het 8-weekse sportprogramma Fit&Vitaal 60+, dat wordt gehouden door de buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met lokale sportverenigingen. Aanmelden voor de fitheidstest en het sportprogramma kan nog.

De fitheidstest wordt op dinsdag 27 februari van 13.30 tot 16.00 uur afgenomen in de sportzaal van dorpshuis De Schulp. De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt het cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Alle oefeningen en metingen geven uiteindelijk een beeld van de fitheid op dat moment. In een eindgesprek wordt vervolgens een persoonlijk advies gegeven. De kosten voor de fitheidstest bedragen 10 euro.

Als vervolg op de fitheidstest kan men instromen in het 8-weekse sportprogramma Fit&Vitaal 60+, georganiseerd door de buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met lokale sportaanbieders. Als deelnemers besluiten zich op te geven, dan zullen zij gezamenlijk gedurende acht weken tweemaal per week sporten. Eenmaal per week is de training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie, gegeven door Ins and Outs sport/voeding. De andere keer maken deelnemers kennis met het aanbod van diverse sportaanbieders in de Egmonden, zoals Tai Chi, gymnastiek, schermen en yoga. De lessen worden overdag gegeven op de woensdag en vrijdag.

Het programma start op woensdag 7 maart. De kosten voor het totale 8-weekse sportprogramma bedragen 20 euro per persoon.

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest of het sportprogramma zijn welkom. Aanmelden voor de fitheidstest kan via 072-5065204. Aanmelden voor het sportprogramma kan bij Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of 06-29319401.