• De wandelaars worden getrakteerd. Langs de route zijn er mooie dingen te zien.

  Vincent van den Boogaard
 • De organisatie maakt de wandeling bijzonder.

  Coen van Tartwijk
 • Als het donker wordt, komen de lichtacts het mooiste tot hun recht.

  Vincent van den Boogaard
 • Wandel achter bijzondere creaties.

  Coen van Tartwijk

Fjoertoer Egmond breidt familie-editie uit

EGMOND AAN ZEE De inschrijving voor de zevende Fjoertoer Egmond is geopend. Sinds maandag 9.00 uur kunnen wandelaars zich inschrijven voor dit lichtspektakel in het donker. Organisatie Le Champion doet er samen met de bewoners, kunstenaars en artiesten alles aan om er een onvergetelijke wandeltocht van te maken. Vuur- en geluidshows, acts, optredens en vele duizenden lichtjes maken dit jaarlijkse feest compleet. Het evenement is erg geliefd onder wandelaars en alle voorgaande editie waren vroegtijdig uitverkocht.

Samen met 10.500 andere wandelaars starten de deelnemers vanaf Hotel Zuiderduin. De deelnemers wandelen over het strand, door de duinen, bossen en sfeervol verlichte straten. Onderweg vinden er weer spectaculaire acts plaats, die het evenement ieder jaar een hoge belevingswaarde geven. Daarnaast doen de enthousiaste bewoners langs de route er alles aan om de passage van de wandelaars onvergetelijk te maken. De finish van alle afstanden vindt plaats vanaf 20.00 uur op de hoofdstrandopgang bij de vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee. Na afloop vindt uiteraard de afterparty plaats in Hotel Zuiderduin en in het gezellige centrum van Egmond aan Zee.

FAMILY FJOERTOER Naast de Fjoertoer vindt de Family Fjoertoer dit jaar voor de derde keer plaats. Na de successen van afgelopen jaren heeft de organisatie de limiet verhoogd. Er kunnen dit jaar 2.000 deelnemers meedoen. De afstand is speciaal voor kinderen die met de hele familie kunnen wandelen. De inschrijving voor de Family Fjoertoer opent maandag 1 juli.