• Edwin Steinz, coördinator damesvoetbal vvBergen, Nicolle Martens, Jasmijn Duppen, Louise Bos, Robin Beemsterboer en Tom Pedroli, voorzitter vvBergen.

    VV Bergen

Meer voor meiden bij VV Bergen

BERGEN VV Bergen wil haar damesvoetbal prominenter in beeld brengen. "Of je nu de nieuwe Lieke Martens wilt worden of liever samen met je vriendinnen gezellig bezig wilt zijn." Daarom is het afgelopen jaar een start gemaakt met een actieplan om (meer) speelsters en trainsters aan de club te binden.

Tom Pedroli, voorzitter: "Ook willen wij ervoor zorgen dat onze vereniging een ideale voetbalomgeving voor meisjes en dames is en blijft. Voor de gedreven voetbalsters is gestart met een traject om haar zondag dames 1-team naar een hoger niveau te tillen. Ontwikkeling van het individu en van de (jeugd)teams zijn hiervoor essentieel."

De nieuwe samenwerking die recent met VV Alkmaar is aangegaan moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de groei. Pedroli: "Een ander tastbaar voorbeeld is dat na de winterstop 2018/2019 een aantal MO13 meidenteams ingedeeld werden in selectieteams om zo de aanwezige talenten verder te ontwikkelen. Met resultaat; het seizoen werd afgesloten met een kampioenschap."

ALLE NIVEAUS "Je kunt wel alle aandacht aan de fanatiekere meiden geven, maar wij zien ook graag de meer recreatieve speelsters en gezelligheidsteams bij ons voetballen. Veel meiden uit onze huidige meidenteams voetballen al van jongs af aan, er was zelfs een team waarvan bijna alle meiden in dezelfde klas op dezelfde school zaten, en waarin ook ouders een grote sociale rol spelen. Bij VV Bergen is het mogelijk op alle niveaus te voetballen. Meisjes en dames in alle leeftijdsgroepen die de meidenafdeling willen komen versterken zijn welkom."

Meer informatie via meidenvoetbal@vvbergen.nl of kijk op de Facebookpagina of op Instagram.