• Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de reddingsbrigade van Bergen aan Zee.

    Tanja Kleuver

Opgeven voor Bergen aan Zee Swim Event kan nog steeds

BERGEN AAN ZEE Alkmaar Sport houdt in samenwerking met de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen het Bergen aan Zee Swim Event. Op woensdag 28 augustus vindt het Bergen aan Zee Swim Event plaats. Jong en oud kunnen deelnemen, een zwemdiploma is verplicht. De kosten om deel te nemen aan het Bergen aan Zee Swim Event bedraagt 14,50 euro waarvan 2 euro wordt geschonken aan de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.

Zwemmen is met fietsen en hardlopen een grote sport in Nederland. Als recreant kan je in de zomer elk weekend ergens meedoen met een hardloop- of wielrenevenement. Als je wekelijks zwemt in zwembad Hoornse Vaart of De Hout zijn er vrijwel geen evenementen waar je naar toe kunt trainen. Vandaar dat Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport, de handschoen oppakte en het idee bedacht om een buitenevenement op zwemgebied te organiseren. ''Daarnaast zien wij een trend dat mensen graag buiten in de vrije natuur willen sporten. Sporters nemen dan de wisselende weersomstandigheden voor lief. Het gaat de deelnemers vaak om een sportieve beleving die uniek is,'' aldus Eddy Bakker.

Tijdens het evenement zal er muziek en entertainment aanwezig zijn. De vrijwillige reddingsbrigade Bergen borgt de veiligheid. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat en een medaille voor hun prestatie.

Bij het Bergen aan Zee Swim Event wordt er van 19.30 tot 20.30 uur gezwommen in de zee. Deelnemers moeten binnen dat uur zoveel mogelijk zwemmen, dus geen afstanden. Het verzamelpunt is bij de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.

Aanmelden kan hier.