• Bartjan van Weert met Happynez van de Kennemerruiters.

    Kennemerruiters

Pinkster Concours Hippique Kennemerruiters 2018

BERGEN Een nieuwe datum (20-21 mei) en een nieuw terrein: de oude BSV-voetbalvelden aan de Kerkedijk in Bergen. Het was even twijfelachtig of het grote jaarlijkse Concours Hippique van de Kennemerruiters uit Bergen dit jaar wel plaats kon vinden.

Voorzitter Angele Bolten:  "Vanuit het Regiobestuur van de KNHS kregen wij eind vorig jaar te horen dat we dit in 2018 niet meer in het jarenlange vertrouwde eerste weekend van juli konden organiseren. Dan worden dit jaar de regiokampioenschappen in Hoofddorp verreden."

"Dankzij de enorme inzet van de wedstrijdcommissie, meerdere denktank- en sessieavonden en netwerken bij de gemeente Bergen, zijn we verplaatst naar het pinksterweekend Vandaar ook de nieuwe naam Pinkster Concours Hippique. Noodgedwongen moesten we ook op zoek naar nieuw terrein want je kunt in de maand mei nog niet hooien. En een buitenwedstrijd is nu eenmaal op kort gemaaid gras. De oude BSV-voetbalvelden lagen nog in redelijke goede doen in afwachting op de bouwplannen. Ons verzoek bij de gemeente om een evenementenvergunning te krijgen voor het Pinkster Concours Hippique werd positief afgehandeld. Reden voor ons om de mouwen op te steken en plan van aanpak te maken", aldus Bolten.

Voor de ruiters en amazones biedt de locatie een extra mogelijkheid om op beide dagen te starten in dressuur. Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen, dat zeker goed is voor een groot aantal extra combinaties. Naast de bekende dressuurrubrieken is het programma uitgebreid in de hoofdring met op zondag de rubriek Kür op muziek
en maandag tweede pinksterdag is er een springspektakel.

De wedstrijdcommissie is dan ook meer dan trots op dit volwaardig hippisch weekend in korte tijd voor elkaar te hebben gekregen. Meer dan 363 starts hebben zich al ingeschreven
waarvan 66 springstarts.
Beide dagen beginnen de wedstrijden om 9.00uur en duren tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis.