• Henk Borst ziet het MO-13 team met 5-1 winnen van de Koninklijke HFC.

    Martijn Mulder

VV Bergen staat als een huis

BERGEN Sinds het seizoen 2016/2017 spelen Berdos en BSV onder de nieuwe naam vv Bergen. Thuisbasis is De Kiefthoek, het voormalig complex van Berdos aan de Groeneweg. Voorzitter Henk Borst geeft binnenkort de voorzittershamer door en kijkt tevreden terug op een succesvol verlopen fusieproces.

Door Martijn Mulder

Het sportcomplex ligt er fantastisch bij. "Deze fusie is een succes geworden, vanwege de mensen die er vanaf dag één achter hebben gestaan en die bereid waren om zich te committeren aan het fusietraject. Dat was en is een hele grote groep mensen, gelukkig uit beide verenigingen." Henk Borst is een tevreden man. De ambities waren vanaf de start groot. "Eerst vooral de jeugd op een hoger niveau krijgen," legt Borst uit. "Minimaal eerste klasse voor de selectieteams, was het streven. Dat is na het eerste jaar allemaal al gelukt." Naast ervaren trainers kregen eigen spelers hiervoor trainerscursussen aangeboden. "De Technische Cie koos jongens die ook die ambitie hebben en van wie wij denken dat ze het kunnen. Dat was één van onze speerpunten en dat betaalt zich nu uit," aldus Borst.

BELANGRIJK De vereniging pakt het professioneel aan en betaalt vergoedingen aan trainers en begeleiding. Momenteel zijn ze nog op zoek naar een schoonmakers-echtpaar. "Ook daar is wat geld voor beschikbaar. Dat soort functies vinden wij dermate belangrijk, dat er echt iets tegenover moet staan. Los van dat ze het natuurlijk ook leuk moeten vinden aan de club bij te dragen".

POSITIEVE VIBE Op 1 november geeft Henk Borst de voorzittershamer door aan Tom Pedroli. De klus is dan voor hem geklaard. Wel blijft Borst de sponsoring doen. Het is duidelijk dat vv Bergen haar zaken goed op orde heeft. "Eigenlijk gaat ons waanzinnig goed. Financieel en qua faciliteiten zijn we op orde. En ook sportief gaat het goed," licht Borst toe. Als extraatje promoveerde het eerste elftal vorig seizoen naar de derde klasse. Het succes zorgt voor een breed draagvlak. "Er is een enorme positieve vibe in het dorp. Iedereen is er mee bezig en daardoor zijn we er gelukkig in geslaagd om veel oudgedienden aan de nieuwe club te verbinden. We doen het met elkaar voor elkaar."