• Het kinderkoor oefent met Pieter-Jan Olthof.

    Onno Walgien

100-jarige Koorvereniging Bergen voert de Matthäus Passion uit

BERGEN Onder leiding van Pieter-Jan Olthof voert Koorvereniging Bergen samen met het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland de Matthäus Passion van J.S. Bach uit op vrijdag 12 april. In dit jubileumjaar zingen ruim veertig leerlingen van Bergense en Alkmaarse basisscholen mee. Het optreden in de Petrus en Pauluskerk begint om 19.30 uur.

In het openingskoor van de Matthäus Passion is het kinderkoor van wezenlijk belang. Zij hebben daar hun eigen partij en zijn zeer goed te horen. Zodra de leerlingen beginnen met zingen, is het engelachtige geluid van hun hoge stemmen goed hoorbaar. Verder voeren zij in dit oratoriumwerk de boventoon in twee koralen en het slotkoor van het eerste deel.

SOLISTEN Het concert wordt uitgevoerd met medewerking van de gerenommeerde solisten Jan van Elsacker (evangelist), Hans de Vries (Christuspartij), Lauren Armishaw (sopraan), Lien Haegeman (alt), Stephan Adriaens (tenor) en Pieter Hendriks (bas). Tevens leveren organist Wim Voogd en Ralph Rousseau op viola da gamba een belangrijke bijdrage.

De entree bedraagt 27,50 euro. Kaarten zijn beschikbaar bij Boekhandel Thomas en de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen en bij Bruna in Schoorl. In Alkmaar zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Feijn en Muziekhandel Spanjaard. Bestellen kan ook via www.koorverenigingbergen.nl.