• Geniet van het gerstenat tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

    Week van het Nederlandse bier

Bergen en Egmond vieren biercultuur met open dagen en bokkentocht

EGMOND/BERGEN Bergen en Egmond maken zich klaar voor de Week van het Nederlandse Bier. In heel Noord-Holland worden tot en met 26 mei tal van bieractiviteiten gehouden door cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties.

Brouwerij Egmond houdt op 24, 25 en 26 mei open brouwerijdagen. Volg een rondleiding door deze duurzame brouwerij in Egmond aan den Hoef en hoor alles over het brouwen van het biologisch abdijbier Sancti Adalberti. Het pand is gevestigd aan de Weg over de Bisschop 1b in Egmond aan den Hoef. Brouwerij Egmond bestaat tien jaar en brengt, om dat te vieren, het jubileumbier X! uit. Op 13 juli worden de flessen, in gelimiteerde oplage, per boot van de brouwerij naar de abdij vervoerd. Meer informatie via www.brouwerijegmond.nl.

BOKKENTOCHT Op zondag 26 mei vindt de Bergense Bokkentocht plaats. Tijdens deze vijfde editie kunnen liefhebbers vanaf 14.00 uur bij twaalf horecagelegenheden terecht om voorjaarsbieren te proeven. Bij elk café is een gratis stempelkaart verkrijgbaar waar de locaties en de bieren op vermeld staan. Met deze kaart krijg je overal bij het eerste bier dat je besteld een hapje. Ook wijndrinkers of BOB's in functie kunnen meedoen met bierliefhebbers.

De twaalf cafés en restaurants die meedoen zijn café d'Alderliefste, Fabel's eten & drinken, Julie's, eetcafé De Lamoraal, eetcafé MontBlanc, café De Oude Meester,
Steffs, Studlers Restaurant, De Taverne, café De Vooruitgang, Wonder's Bergen, café 't Zeepaardje.

PROVINCIES De Week van het Nederlands Bier verbindt dit jaar alle twaalf provincies met een grote hoeveelheid aan bruisende bieractiviteiten. Van 16 tot en met 26 mei ontdekken liefhebbers de veelzijdigheid van bier door heel Nederland. Brouwerijen, cafés, restaurants en andere organisaties zorgen iedere dag voor diverse bieractiviteiten.

Dyann van Alderen (voorzitter Week van het Nederlandse Bier): "Nederland bruist! Er zijn deze editie weer heel veel activiteiten aangemeld. De Nederlandse biermarkt blijft groeien en dit zien we terug in de grote diversiteit aan activiteiten door heel Nederland. Goed om te zien dat ook deze activiteiten aandacht besteden aan de huidige trends: verantwoordelijk omgaan met alcohol én natuurlijk meer bier, met minder alcohol. Wij zijn trots dat Nederland als bierland blijft innoveren en met activiteiten in alle twaalf provincies is er altijd een activiteit dichtbij."

Meer informatie via www.
weekvanhetnederlandsebier.nl.