• PR

Bergense acteur in Stuk van VPRO en op podium Artiance

BERGEN Daan Buringa uit Bergen (17) heeft een grote bijdrage geleverd aan de documentaire Stuk van de VPRO. Daarnaast is hij meermaals in een toneelstuk te zien in Artiance en het Betty Asfalt Complex.

"Hij heeft een progressieve spierziekte (Ataxie Friedreich) en is vorig jaar 14 februari aan zijn scoliose geopereerd waarbij iets mis ging en hij een dwarslaesie heeft", licht moeder Averil Verkaik toe. "Dat vertelde hij bij DWDD, waar hij 23 januari te gast was. Evenals dat acteren zijn grootste passie is. Ondanks zijn handicap geeft hij zijn droom om acteur te worden niet op. Hij wil hoe dan ook na zijn eindexamen VWO naar de kleinkunstacademie." Vorig jaar is Daan met vier vrienden een theatergroep begonnen: ZwartGat. Ze schrijven hun eigen stukken.

In Artiance Alkmaar is hij te zien op 2 maart om 15.00 uur en om 20.00 uur en 3 maart om 16.30 uur. Kaartverkoop: www.artiance.nl/agenda/1-2-3-prestatiedruk/. Kosten: 5 euro per kaart. 

Zaterdag 16 maart zijn ze te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Daan terugzien in Stuk? Kijk op www.vpro.nl/programmas/stuk