• Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, het pianoduo Scholtes & Janssens.

    Ronald Knapp

Kamermuziek voor alle generaties op festival in Schoorl

SCHOORL Van het DierenCarnaval van Camille Saint-Saëns tot aan het Pianokwintet van Max Bruch: tijdens het vierde Kamermuziekfestival Schoorl kunnen alle generaties genieten van de mooiste klassieke muziek.

Te horen zijn onder andere het Stanislavski String Quartet, Pianoduo Scholtes & Janssens, TRIO 258 en actrice Lidewij Mahler. Het festival vindt plaats tijdens het pinksterweekend, van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni in de Protestantse Kerk Schoorl en hotel-restaurant Merlet en is georganiseerd door Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens.

Op het programma staan onder andere drie uiteenlopende kamermuziekconcerten. TRIO 258 neemt luisteraars op zaterdag 8 juni mee naar de wereld van de avontuurlijke pianotrio's; Beethovens energieke eerste pianotrio wordt opgevolgd door het grootse en meeslepende trio van de Russische componist Anton Arensky. Voor de liefhebbers van blazers klinkt een dag later het hoorntrio van Johannes Brahms. Het werk wordt voorafgegaan door andere romantische werken waaronder het strijktrio van Franz Schubert.

Op de slotdag, tweede pinksterdag staat het Stanislavski Quintet op het podium samen met de leden van het Pianoduo Scholtes & Janssens. Tijdens deze middag worden zelden gehoorde pareltjes uit de kamermuziek uitgevoerd waaronder het pianokwintet van Max Bruch en Rachmaninoffs Six Morceaux voor piano quatre-mains.

DINEREN EN DIEREN Na het succes van voorgaande jaren wordt het festival op 7 juni geopend met een dinerconcert waarin culinaire en muzikale hoogtepunten aan bod komen in restaurant Merlet. Tussen de gangen door luistert het publiek naar werken van Ravel, Weber en Bloch uitgevoerd door Heleen Oomen (klarinet), Eduardo Paredes (viool) en Pianoduo Scholtes & Janssens.

De jongste generatie muziekliefhebbers wordt op zondagmiddag 10 juni meegenomen naar de wereld van dieren, natuur én muziek tijdens Saint-Saëns geliefde DierenCarnaval samen met actrice Lidewij Mahler, onder meer bekend van Goede Tijden Slechte Tijden.

WORKSHOP Enthousiaste amateurmusici komen aan bod tijdens het Open Podium en de workshop Kamermuziekspel op zaterdagmiddag 8 juni. Ensembles en solisten van alle leeftijden en niveaus kunnen hun passie voor muziek laten horen tijdens het Open Podium. Geselecteerde amateurensembles en -solisten krijgen tijdens de Workshop Klassieke Muziek les van de musici van het festival.

Meedoen kan via info@kamermuziekschoorl.nl of kijk op www.kamermuziekschoorl.nl

iKamermuziekfestival Schoorl, vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni, Protestantse Kerk, Duinweg 5 (hoofdlocatie)/ Merlet, Duinweg 15 (locatie DinerConcert).