• Augengrau, werk van René Korten. (uitsnede)

    René Korten

Schilderijen en beelden vormen contrast bij Schlessart

BERGEN Aan de Voert 18a opent Schlessart de eerste expositie van het seizoen. Dit keer zijn schilderijen van René Korten en beelden van Ton Kalle te zien.

In zijn schilderijen brengt de Tilburgse kunstenaar René Korten tegengestelden vormen samen. Terugkerende thema's in zijn werk zijn de verhoudingen tussen technologie, cultuur en ratio enerzijds en natuurbeleving en intuïtie anderzijds.

De beelden van Ton Kalle uit Amsterdam vormen een mooi contrast met de schilderijen van Korten. Robuust, gemaakt in graniet en basalt. Maar ondanks deze robuustheid stralen ze een natuurlijke rust en stilte uit. In de beeldentuin staan de werken alsof ze er altijd al geweest zijn, opgaand in het landschap waar ze thuishoren. De kleinere beelden binnen vormen een mooi tegenwicht ten opzichte van het werk van René Korten.

De opening is op paaszaterdag 20 april van 16.00 tot 18.00 uur. Schlessart is tweede paasdag geopend. De expositie loopt tot en met zondag 19 mei. De galerie op open op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via www.schlessart.nl.