• Klemens Patijn en Nynke Heeg duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen.

    Ben van Duin

Senang, een muzikale voorstelling over afkomst in de duinen van Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE Tijdens Karavaan Festival, van 30 mei tot en met 10 juni, is locatietheater Senang te vinden in de duinen van Bergen aan Zee, bij landgoed Huize Glory. Bezoekers kunnen genieten van een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen.

Met uitzicht op de duinen, de naaldbossen en de zee, wordt het verhaal gespeeld. Dubbelbloed acteurs-duo Klemens Patijn en Nynke Heeg duelleren met het beste en het slechtste van twee culturen die zij in zich dragen: in hoeverre zijn zij nog Indisch en waar begint honderd procent Nederlands zijn?

GENEN In de zeventig minuten durende voorstelling maakt het stel korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. Generatie drie zwijgt niet langer. Met rake klappen op Kendangdrums en zoete pianoklanken troeven de twee elkaar af. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, naar antwoorden op vragen die er toe deden en die er toe doen. Vragen die iedereen kent die opgroeit in twee culturen. Hoe senang voelen nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

De voorstelling Senang is te combineren met een lunch of diner. Bij Huize Glory schuif je op de voorstellingsdagen aan voor een tweegangenlunch (34,50 euro inclusief voorstelling) of een Indisch buffet (49,50 euro inclusief voorstelling). Senang speelt 7 en 8 juni om 19.30 uur, op 9 juni (Pinksteren) om 11.30 en 19.30 uur en op 10 juni (Pinksteren) om 11.30 en 16.00 uur. Kaarten kosten 15 euro. Vrienden van Karavaan krijgen 2,50 euro korting. Kaartverkoop vanaf 5 april. Meer info: karavaan.nl.