• Beoefen yoga tussen de bomen van de Schoorlse Duinen.

    Bregje van der Steeg

Yoga in de Schoorlse Duinen

SCHOORL Embodiment & Nature start donderdag 16 mei bij buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer met een serie van zeven yogalessen. Deze rustige yin yogalessen (niveau 1/3) staan in nauwe verbinding met de omringende natuur.

Schoorlse yogadocente en (sport-) psycholoog Julia Meijer combineert lichamelijke activiteit, lichaamsbewustzijn en natuurbeleving om extra goed te kunnen ontspannen en op te laden. De lessen zijn afwisselend van inhoud. De focus ligt op aspecten als ademhaling, de algehele houding, rotatie en curve van de ruggengraat, schouders en nek en heupen. Doel van de lessen is meer in contact te komen met het lichaam, soepeler worden en vollediger te leren ademen.

Het is mogelijk om losse lessen te boeken of om de serie van zeven lessen te volgen. Deze zijn wekelijks op donderdag van 10.00 tot 11.15 uur. De start is donderdag 16 mei. Kosten zijn 15 euro per les en 85 euro voor een serie van zeven lessen. Bij goed weer is de les buiten, in overleg met de groep of bij slecht weer kunnen de lessen (deels) in het buitencentrum plaatsvinden.

Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/yogaschoorl of ter plekke aan de balie.