• De kandidaten van D66. V.l.n.r.: Marcel Halff, Odile Rasch, Diederik Apotheker, Sabina van der Veen, Alexandra Otto en Albert van Tuil.

    D66 Bergen

Kandidatenlijst D66 Bergen bekend

BERGEN D66 heeft een groot aantal nieuwe gezichten op de kandidatenlijst gezet. Bij het samenstellen van de kandidatenlijst heeft het accent gelegen op het introduceren van goede nieuwe kandidaten die in de fractie gaan samenwerken met kandidaten die over ruime ervaring beschikken.

Odile Rasch voert de kandidatenlijst aan. Odile is op dit moment wethouder voor D66 en ook bereid om de komende vier jaar die taak op zich te nemen. Op plaats twee staat Alexandra Otto uit Bergen. Zij is werkzaam voor een grote zorgorganisatie in Amsterdam en gezamenlijk met haar man is zij bezig om een particuliere zorgorganisatie in Bergen op te zetten. Zij heeft zich de afgelopen raadsperiode intensief bezig gehouden met zorgverlening en het sociale domein binnen de gemeente.  Op plaats drie staat Marcel Halff uit Egmond aan den Hoef. Hij wil zijn jarenlange ervaring in de gemeentepolitiek graag inbrengen binnen de nieuwe fractie. Op plaats vier staat Albert van Tuil uit Egmond aan den Hoef. Zijn ervaring als manager bij diverse gemeentes op het gebied van de dienstverlening is volgens de partij bruikbaar om een scherpe analyse te kunnen maken hoe dit in gemeente te kunnen verbeteren. Op dit moment is Albert betrokken bij het verbeteren van de interne processen in de fusiegemeente Schagen.

Op plaats vijf staat Sabina van der Veen uit Bergen. Sabina heeft als kinderfysiotherapeute de veranderingen in de zorg jarenlang van dichtbij meegemaakt. Na de afronding van een Master of Public Health adviseert zij nu zorg- en welzijnsorganisaties en gemeentes over de transities in zorg en op het gebied van welzijn. Bij de vraagstukken binnen het Sociaal Domein verwacht de partij  veel baat te hebben van deze expertise. 

Op plaats zes staat Diederik Apotheker uit Bergen. Diederik is afgestudeerd aan de TU Delft en was/is werkzaam bij verschillende internationale organisaties en bedrijven op het gebied van duurzame energie. Diederik wil zich inzetten om de kernen toekomstbestendig en vitaal te krijgen en te houden. Daarnaast zet Diederik de komende raadsperiode graag in voor onderwerpen op het gebied van innovatie en organisatieontwikkeling.