• EOSTA-topman Volkert Engelsman tekent voor 0% BTW op biologische voeding.

    Aangeleverd

Bio boodschappen 10, 11 en 12 november BTW-vrij

ALKMAAR/BERGEN/HEERHUGOWAARD Samen met andere biowinkeliers in Nederland brengen de Ekoplaza's, Odin-winkels, Natuurwinkel en Organic for You in Alkmaar, Bergen, Schoorl, Castricum, Heerhugowaard en Heiloo op 10, 11 en 12 november haar klanten de 6 procent BTW op voeding niet in rekening.

Deze actie maakt onderdeel uit van de campagne 'geen BTW op bio' waarmee biowinkeliers door het hele land aan de kaak stellen dat biologische voeding onterecht extra wordt belast. Ze willen het nieuwe kabinet ertoe bewegen de BTW op biologische voeding te verlagen naar 0 procent. ,,Want zolang de kosten van milieuvernietiging, zoals de massale insectensterfte, niet worden afgewenteld op de vervuiler maar op de belastingbetaler, is de prijs van biologische voeding relatief te hoog. Het is de taak van de overheid om drinkwaterbronnen, klimaat, biodiversiteit, bodem en gezondheid te beschermen en te behouden voor huidige en toekomstige generaties. De milieuvriendelijke biologische landbouw is daarin een brede en effectieve maatregel en zou daarom vrijgesteld moeten worden van BTW." De biowinkeliers roepen iedereen op de petitie te ondertekenen. Dit kan bij de kassa of op www.geenbtwopbio.nl. Doel is om minimaal 40.000 handtekeningen op te halen. De petitie wordt begin 2018 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Deelnemende winkels zijn Ekoplaza Alkmaar, Ekoplaza Castricum, Ekoplaza Heiloo. Ekoplaza Schoorl, Odin Bergen, Odin Alkmaar, Organic-foodforyou Bergen, Natuurwinkel Columbus Heerhugowaard.