• Shirts of Holland

Het kiezen van het perfecte trouw overhemd

Advertorial

Het kiezen van een trouwoutfit is een belangrijke bezigheid. Je wilt er natuurlijk op je best uitzien, misschien nog wel iets beter. Het pak, de schoenen, de riem en het overhemd moeten allemaal combineren. Om je daarbij te helpen, is in dit artikel te lezen hoe je het perfecte overhemd uitkiest om in te trouwen. Waar moet je op letten? En welke accessoires draag je erbij? Zodat je op één van de mooiste dagen in je leven er goed uitziet.

Tips bij het kiezen van het trouwhemd

Deze tips zijn niet alleen voor het kiezen van een trouwoverhemd, maar zijn altijd handig bij het aanschaffen van een overhemd.

De stof bepaalt de kwaliteit van het overhemd. Als je gaat trouwen, wil je natuurlijk een mooi trouwhemd van een luxe stof dragen. Je moet je prettig voelen in het overhemd en er mooi uitzien. Vaak zijn de overhemden te vinden in meerdere kleuren, geschikt voor onder een smoking of kostuum.

De maat is natuurlijk erg belangrijk. Een te groot overhemd of een te klein overhemd ziet er niet modieus uit en kan een onverzorgde uitstraling geven. Op één van de mooiste dagen in je leven is het belangrijk dat je er goed uitziet. Het overhemd moet lekker zitten en niet te strak of te los om het lichaam zitten. Je moet je goed kunnen bewegen, dus wat bewegingsvrijheid is erg belangrijk. Laat je adviseren door een expert. Zo kies je de juiste maat en pasvorm uit.

De boord is het meest trendgevoelig, en is al vaak veranderd door de jaren heen. Draag je hem open of dicht met een stropdas/ strik? Ook de vorm van je gezicht en de lengte van je nek spelen mee bij het kiezen van de boord die het beste bij je past. Kies ook nooit een boord die te strak zit, maar met voldoende ruimte zodat je het de hele dag vol kunt houden. Afhankelijk van het thema, de dresscode of het dragen van een strik of das, kies je de boord uit.
De kleur is bepalend voor de uitstraling. Bij een luxe smoking of kostuum horen bij het trouwen vaak bruidsmodekleuren. Dit zijn wit, ecru, ivoor, champagne of gebroken wit. Mannen dragen vaak een ecru overhemd, ivoor is meer voor de vrouwen. De bruidskleding van het echtpaar moet goed afgestemd worden. Ecru geeft een beter contrast met de jurk van de bruid. Daarom wordt afgeraden om een effen wit overhemd te dragen. Dit kan nog wel eens de jurk van de bruid verbleken, wat niet de bedoeling is. Het belangrijkste is dat je het goed afstemt met de rest van je outfit en met de outfit van de bruid.

Accessoires bij het trouwpak

Welke accessoires je draagt op de speciale dag, is afhankelijk van het thema en de dresscode. Doe je een strik of das om, gebruik je een pochet? Elke gast is natuurlijk benieuwd naar wat de bruid draagt. Een bruid in haar trouwjurk is makkelijk te onderscheiden van de rest van de vrouwelijke gasten. Maar hoe onderscheidt de bruidegom zich? Hoe zorgt hij dat hij opvalt tussen de mannelijke gasten? Dit kan door middel van accessoires die bij het pak en bij het overhemd passen. Hierdoor kan de bruidegom een unieke look creëren. Zo kan bij een thema bruiloft met een bepaalde kleur die kleur aanhouden worden voor alle accessoires.

De keuze tussen een stropdas en een strik

Een strik is zowat verplicht bij een smoking. Zorg er alleen wel voor dat hij echt gestrikt is en niet met een speld of met klitteband vast zit. Dat is namelijk echt een no-go. Hij moet dus op de ouderwetse manier met liefde en passie gestrikt worden. Zorg dat de strik netjes in het midden zit en de uiteinden van de strik even ver van de boord staan.

Het dragen van een das hoort bij een pak. Zorg dat de stropdas op de riem valt. Te lang ziet er ouderwets uit. Te kort ziet er uit alsof je maar wat geprobeerd hebt. De stropdas draag je op een bruiloft zonder dasspeld, dit hoort namelijk niet.

De pochet

Een pochet is uitsteken om je pak te laten opvallen. Hij mag niet meer dan een halve centimeter zichtbaar zijn. De pochet is bevestigd in het linker borstzakje. Meestal is de pochet brandschoon en in een witte kleur. Bij een smoking wordt geen pochet gedragen.

Trouwoverhemden eenvoudig online

Verschillende merken trouwoverhemden zijn gemakkelijk online te vinden bij overhemden.com. Wil je toch nog graag even persoonlijk advies, dan kan je altijd met ze bellen, chatten en e-mailen. Op deze manier ontvang jij het perfecte trouwoverhemd voor één van de mooiste dagen uit je leven.