• Humberto Tan reikte de prijs aan het Surf Project uit.

    Remco Meijer

Het Surf Project wint prijs voor surflessen aan mensen met verstandelijke beperking

CAMPERDUIN Tijdens een gala in Grand Hotel Huis ter Duin werden op 13 november de eerste 'INC Awards' uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking.

Het Surf Project, dat ook in Camperduin gehouden wordt, heeft de INC Award gewonnen in de categorie Sport & recreatie. Suzanne van den Broek, oprichter van Surf Project, ontving de prijs uit handen van Humberto Tan en Eveline Kamperman, een talentvolle jonge dame met Downsyndroom.

Suzanne: "Voor ons is het een hele grote eer om deze prijs te winnen. Waar we ooit zijn begonnen met de gedachte: surfen is voor iedereen, is het geweldig om deze bevestiging als bekroning op ons werk te krijgen. We zien dat het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde enorm toeneemt bij de kinderen, omdat ze deze sport mogen beoefenen. Dat is voor ons echt fantastisch om te zien. "

Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met Down, autisme en ADHD op verschillende locaties langs de Nederlandse kust. Ook in Camperduin. Elke locatie wordt gerund door een team van vrijwilligers. De kinderen gaan onder begeleiding het water in. En dan surfen ze zélf die golf. Dat geeft het zelfvertrouwen en de eigenwaarde een enorme boost. Ook professionals, psychiaters en psychologen, die werken met de doelgroep zijn enthousiast over Surf Project. Er worden zelfs al kinderen doorverwezen als onderdeel van hun behandeling.
Meer informatie via www.surfproject.nl of www.facebook.nl/SurfProjectNL.