• De Wereldwinkel Bergen is gevestigd aan de Raadhuisstraat 2.

    Archieffoto Alef Starreveld

Kramen te huur op markt jubilerende Wereldwinkel Bergen

BERGEN Wereldwinkel Bergen bestaat dit jaar dertig jaar. Ter gelegenheid daarvan houdt het bestuur een Fairtrade Festival. Dit gebeurt met steun van de gemeente Bergen. De eerlijke markt is op zondag 30 juni. Twee dagen eerder, vrijdag 28 juni, is er een symposium over fairtrade voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit Bergen.

Op de Fairtrade-markt zijn fairtrade en duurzaamheid het thema. Kramen met eerlijke kleding, koffie en thee en andere producten worden daar verkocht. Ook goede doelen, stichting Mago, TOP Kenia en albino's in Ivoorkust zijn aanwezig. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

De hele middag zijn er optredens van muzikale groepen uit landen waar de Wereldwinkel de spullen van betrekt. Nosso Grove uit Senegal, Tamtam Ivoire en Orchestre Partout uit Syrië spelen afwisselend op een podium naast de Ruïnekerk.

De middag wordt om 13.00 uur feestelijk geopend door burgemeester mevrouw Hafkamp. De markt duurt tot 17.00 uur. Er zijn nog kramen beschikbaar. Organisaties die interesse hebben in een kraam kunnen contact opnemen met Kathy Boomsmstra (kathy@puurduurzaam.nl).