• Wie helpt het team in Egmond aan Zee?

    KWF

KWF-collecteteam Egmond aan Zee zoekt versterking

EGMOND AAN ZEE "Alleen al in Egmond aan Zee krijgen elk jaar 79 mensen de diagnose kanker. Daarom is het zo belangrijk dat collectanten al 70 jaar geld ophalen voor KWF." Dat meldt het KWF. Het KWF-collecteteam van Egmond aan Zee zoekt organisatoren die van deze jubileumeditie een succes willen maken. 

In de eerste week van september komen er 61 vrijwilligers in Egmond in actie. Zij collecteren huis-aan-huis en op straat voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalden zij in Egmond aan Zee 3.200 euro op. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 1 tot en met 7 september. De 70ste collecte wordt extra bijzonder. Wel zijn er één of meerdere coördinatoren nodig om de collecte in Egmond aan Zee weer te kunnen organiseren.

Het KWF-team in Egmond aan Zee organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek belangrijk is. In een paar uurtjes draag je direct, in je eigen gemeente, bij aan de kankerbestrijding."

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 procent gestegen naar 64 procent. "Dat is natuurlijk geweldig", zegt De Leeuw, "maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog altijd 45.000 mensen aan
kanker." 

Meer informatie en aanmelden bij Anouk de Leeuw via 06-22510074 of aleeuw@kwf.nl.