• Bestuurslid Erik Spaander (l) en bestuursvoorzitter Paul Ruis.

    Nel van der Vlugt

LED-verlichting en gezonde snacks bij Duinrand S

SCHOORL Voetbalvereniging Duinrand S uit Schoorl is het voetbalseizoen duurzamer gestart. De voetballers waren voor het seizoen 2017 – 2018 aan nieuwe kleding toe en de buitenverlichting van de velden diende vervangen te worden.

Door Nel van der Vlugt

Bestuurslid Erik Spaander benaderde een jaar geleden bedrijven en organisaties in Schoorl. ,,Er zijn een aantal hoofdsponsors gevonden. Biologische winkel Ekoplaza uit Schoorl heeft de jeugd van Duinrand in nieuwe shirts gestoken. Dutchen, de organisatie die luxe vakantiehuizen en villa's verhuurt aan de kust en op de Wadden, sponsorde de shirts van de senioren. Fietsverhuurbedrijf Steif is de nieuwe broeksponsor van de vereniging geworden."

PEECKSTICHTING Paul Ruis, de voorzitter van Duinrand, vult aan: ,,De Burgemeester Peeckstichting heeft de aanleg van de led-verlichting van de velden voor zijn rekening genomen. Deze stichting geeft financiële ondersteuning aan stichtingen en verenigingen die zich bezighouden met maatschappelijke zaken, sport en cultuur voor jongeren en ouderen in de gemeente Schoorl." Qua duurzaamheid gaat het de goede kant op, want: ,,De led-verlichting geeft een grote besparing van de stroomkosten," zegt Ruis ,,Dat is fijn voor de voetbalclub en het is goed voor het milieu."

GEZOND Duinrand S zet de trend van een bewuste levensstijl ook in de kantine door. Paul Ruis: ,,In de kantine worden versnaperingen en drankjes verkocht van Ekoplaza. Een gezonde levensstijl is belangrijk. In sportkantines werden in het verleden veelal vette versnaperingen gegeten. Nu kan men eveneens gezonde snacks nuttigen. Roken is ook een aandachtspunt. Zeker op zaterdag wordt er veel gerookt langs de lijn. Het bestuur beraadt zich over een 'niet- of minderrokenbeleid'. Met name voor de jeugd willen wij een goed voorbeeld geven."

EN FIT De bestuursleden eindigen in koor: ,,Kortom, Duinrand in de nieuwe tenues van blauw en wit, gaat in dit nieuwe voetbalseizoen voor duurzaam en fit."