• V.l.n.r.: Guido Derksen, Susanne Ooms , André Rzepka, Pauline Bakker en Gerhard van de Pol.

    Guido Derksen | Broekhuis Business Services

Ondernemers zetten zich in voor behoud Ruïnekerk met benefietdiner

BERGEN Broekhuis Noord-Holland (voorheen Martin Schilder) en Nero Brasserie Bar geven op woensdag 2 oktober een exclusief benefietdiner voor de Ruïnekerk in Bergen. Het diner is in Nero aan de Breelaan 7.

Guido Derksen van Broekhuis: "De Ruïnekerk is uniek voor Bergen. Een prachtig cultureel historisch erfgoed. Voor ons gezamenlijk de opdracht dit in stand te houden, voor nu en in de toekomst. Broekhuis organiseert jaarlijks een benefietdiner voor een goed doel in haar verzorgingsgebied. Dit jaar in Bergen. Toen wij met André Rzepka van restaurant Fabels en Nero het hier over hadden, was er meteen een klik en bruiste het van de ideeën om van het benefietdiner een groot succes te maken."

André Rzepka: "Het benefietdiner start met een aperitief in de Ruïnekerk. Vervolgens gaan we naar Nero waar wij een viergangendiner inclusief wijnarrangement bereiden voor onze gasten. Om extra geld op te halen voor de Ruïnekerk houden wij ook een veiling met mooie kavels. We hopen dat lokale ondernemers ons hierbij een handje helpen."

Pauline Bakker, actief betrokken als marketingmanager van de Ruinekerk: "Hartverwarmend dat lokale ondernemers zich inzetten voor het in standhouden van onze kerk. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen op veel gasten. Ons doel is minimaal 150 personen." Medio augustus is de speciale aanmeldingssite voor dit benefietdiner gereed. Kosten voor het diner zijn 95 euro.

Het afgelopen jaar was de Ruïnekerk regelmatig in het nieuws vanwege de ongezonde financiële situatie. Er meldden zich ruim honderd bewoners aan als 'nieuwe vriend' van de Ruïnekerk waarmee het totaal aantal vrienden ruim boven de 500 is gekomen. Maar dat is niet voldoende, zo liet Pauline Bakker begin dit jaar al weten. Ook ondernemers werden opgeroepen 'vriend', of liever 'gouden vriend' te worden van het historische hart van Bergen.