• Eylard Wurpel, marketingdirecteur bij Belvilla.

    Belvilla Amsterdam

Ontzorgen door Belvilla

Pilot voor Noord-Hollandse huiseigenaren

Els Schipper

REGIO Verhuurder van vakantiehuizen, Belvilla, bestaat al meer dan 35 jaar. Ooit als klein Nederlands bedrijf begonnen en nu, met ruim 20.000 woningen in de verhuur, marktleider in de Benelux en één van de grootste aanbieders van vakantiehuizen in Europa.

Het aanbod is zeer divers: van huisjes aan de Hollandse kust, tot hoog in de Oostenrijkse bergen en van natuurhuisjes op het platteland tot appartementen in bruisende stadscentra.

,,We blijven continue zoeken naar nieuwe huizen en nieuwe bestemmingen die passen bij de wensen van onze klanten", vertelt Eylard Wurpel, marketingdirecteur bij Belvilla. ,,Met onze jarenlange ervaring kennen we de markt van binnen en van buiten en weten we dus wat er speelt en waar behoefte aan is."

ONTZORGEN ,,Eén van die behoeftes in de verhuurmarkt blijkt ontzorgen, zowel aan de zijde van de huis-eigenaar als de gast", licht Eylard toe. En dus begon Belvilla de pilot Belvilla Property Services. Naast de standaard 24/7 SOS-lijn verzorgt Belvilla in deze service het afhandelen van boekingen. Ook wordt de aankomst van gasten volledig door hen opgepakt. Volgens de marketingdirecteur is de aankomst het belangrijkste moment voor zowel gasten als huiseigenaren. En dus verzorgen ze zaken als de sleuteloverdracht, de schoonmaak en de linnenservice. ,,We richten ons op het gemak voor beide partijen."

De proef wordt gedraaid met Noord-Hollandse huiseigenaren. ,,Noord-Holland is belangrijk gebied voor ons", zegt Eylard. ,,Hier liggen onze wortels." Als de pilot slaagt in Noord-Holland zal Belvilla de extra service uitrollen in heel Nederland en daarna zelfs internationaal.

PERSOONLIJK Belvilla werkt in deze service samen met lokale agenten. Eylard: ,,Dit zijn mensen die de regio goed kennen en een persoonlijke relatie met de huis-eigenaren kunnen opbouwen. Dat schept een band en vertrouwen." Eylard merkt op dat huizen door die volledige service een betere beoordeling krijgen van gasten, wat weer leidt tot een betere bezetting. ,,En dus ook blijere huiseigenaren", eindigt Eylard tevreden.

ONLINE Of er nog meer voordelen zitten aan het verhuren via Belvilla? Eylard geeft aan dat het grote bereik van Belvilla ook profijt brengt voor de bij hen aangesloten vakantiehuizen: ,,Onze vakantiehuizen worden niet alleen via de eigen website ter verhuur aangeboden, maar ook via de websites van veel van onze partners. Daarnaast zorgen wij voor financiële zekerheid door huiseigenaren altijd vooruit te betalen."

MEER INFORMATIE Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.belvilla.nl/verhuren of contact opnemen met Belvilla via telefoonnummer 0800-0250251.