• Het terras bij de kamers van ?tHuis Lioba.

    Aangeleverd

Open dag 'tHuis Lioba en Hospice Alkmaar

EGMOND-BINNEN/ALKMAAR De jaarlijkse 'dag van de palliatieve zorg' valt dit jaar op 14 oktober. Een goede reden om iedereen die geïnteresseerd is in de zorg voor ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten op deze dag een kijkje te gunnen in twee bijzondere palliatieve zorgvoorzieningen in de regio.

'tHuis Lioba bevindt zich in een mooie, recent verbouwde vleugel van het historische Liobaklooster in het duingebied van Egmond-Binnen.

[HERSTELLEN] Het biedt aan ongeneeslijk zieke mensen een tijdelijk verblijf.

Een verblijf om te herstellen van palliatieve behandeling, om tot rust te komen, te bezinnen en om mantelzorgers een adempauze te geven. In de dagelijkse zorgbehoefte worden cliënten 24 uur per dag bijgestaan door twee coördinatoren een grote groep goed opgeleide vrijwilligers en professionele beroepskrachten van de thuiszorg.

[ALKMAAR] Hospice Alkmaar is een warm en gastvrij huis waar professionele begeleiding geboden wordt in een huiselijke omgeving.

Palliatieve terminale zorg wordt door een zeer gemotiveerd team van artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers geboden.

Iemand die ongeneeslijk ziek is wil meestal de laatste levensfase thuis samen met dierbaren doorbrengen. Dat kan niet altijd. Als verzorging thuis niet (meer) mogelijk is dan biedt het hospice uitkomst.
,,Men denkt wellicht dat het een sombere omgeving is, waar alleen maar verdriet heerst. Graag willen we laten zien dat dit zeker niet het geval is. Onze bewoners/gasten leven het laatste stuk van hun leven. Natuurlijk is er verdriet, maar ook zoveel meer", aldus de organisatie.

[BIJZONDERE SFEER] Wie benieuwd is naar een verblijf in Hospice Alkmaar of 'tHuis Lioba, of wie overweegt om vrijwilliger te worden of beroepsmatig geïnteresseerd is, is welkom een kijkje achter de voordeur te nemen, de bijzondere sfeer te proeven en zich te laten informeren over de mogelijkheden.

Vooraf aanmelden voor deze dag is niet nodig.

[ZELF KEUZES MAKEN] Het is zaterdag 14 oktober de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Deze dag is in het leven geroepen om burgers, patiënten, naasten, informele en formele zorgverleners bewust te maken van het bestaan van palliatieve zorg, de betekenis ervan en de mogelijkheden in Nederland.

Mensen kunnen op deze manier ook ontdekken welke keuzes zij zelf kunnen maken en hoe belangrijk het is om tijdig de laatste fase van het leven te bespreken.

'tHuis Lioba staat aan de Herenweg 85, 1935AH Egmond-Binnen. Meer informatie via 06-12408072 of www.thuis-lioba.nl.

Hospice Alkmaar is gevestigd aan de Blanckerhofweg 13, 1816HG in Alkmaar. Meer informatie via 072 5142300 of www.hospice-alkmaar.nl.