• Wethouder Jan Houtenbos en ondernemers Bianca Meijer en Cees Berkhout.

    Bianca Meijer

Schoorlse ondernemers: 'Maak parkeren in de winter gratis'

SCHOORL Vooral in het laagseizoen ondervindt de middenstand van Schoorl last van het feit dat eigen bewoners steeds vaker kiezen voor het doen van boodschappen buiten de gemeentegrensen. Die keuze wordt gemaakt omdat daar het parkeren gratis is. Daarvan zijn de Schoorlse ondernemers overtuigd. "Het centrum van Warmenhuizen bloeit dankzij de parkeerheffing in Schoorl. Dat moet deze winter nog anders" aldus Bianca Meijer van de kledingzaak Meyer & Meyer. Zij haalde bij praktisch alle ondernemers van de winkelstraat een handtekening op om dat te ondersteunen. "Zij willen allemaal hetzelfde parkeerbeleid in Schoorl als in Bergen aan Zee en Egmond aan Zee.

Maandagochtend om 7.30 uur bood zij samen met winkelstraatgenoot Cees Berkhout van Brasserie Duinberk, de handtekeningen aan dorpswethouder Jan Houtenbos aan. Zij benadrukten dat realisatie dit jaar al heel erg gewenst is.

Wethouder Houtenbos nam de handtekeningen in ontvangst en verklaarde dat hij positief tegen dit idee kijkt, maar dat een besluit pas in oktober of november in de gemeenteraad komt.

"1 januari 2020 ziet hij als een realistisch moment", vertelt Bianca na afloop. De ondernemers van de Heereweg in Schoorl zijn erg blij met zijn voortvarendheid. Ze namen tevens de gelegenheid om bij hem de idee in de week te leggen om voor de hele gemeente het laagseizoen van 1 oktober tot 1 april te laten lopen in plaats van de huidige 1 november tot 1 maart. Om het voor de gemeente budgetneutraal te houden, maar ook om de zondagsdrukte te reguleren, stellen zij voor om alle zondagen in het laagseizoen parkeergeld te vragen.