• De salon in Bergen met v.l.n.r.: Margreet, Mariane en Tamara.

    Aangeleverd

Tot in de (wenkbrauw)puntjes gestyled

BERGEN ,,In veel grote steden zit al een brow-bar, bij een parfumerie bijvoorbeeld. Toen ik in Langedijk kwam wonen miste ik een plek waar je zo even naar binnen kon lopen om je wenkbrauwen te laten doen. Zo kwam ik met het idee om een brow-bar bij een kapsalon te beginnen. Een uniek concept."

Aan het woord is Mariane Bak. Begin oktober opende zij de deuren van Puur by Mariane aan de Prinsesselaan 18c. Terwijl je in de verf zit of voor een kappersbezoek komt, kun je je wenkbrauwen laten doen. ,,En wenkbrauwen zijn belangrijk. Ze bepalen voor een groot gedeelte je uitdrukking in je gezicht", benadrukt Mariane. ,,Mooi vormgegeven wenkbrauwen geven je een 'natural lift' en een mooie frisse oogopslag. Daarom is het echt een prachtig vak: brow artist." ,,Omdat de combinatie met een kapsalon ideaal is, ben ik op zoek gegaan naar twee vakvrouwen die het niveau wat ik heb op het gebied van stylen van wenkbrauwen, met het knippen en kleuren van het haar kunnen evenaren. Dat zijn Tamara en Margreet geworden."

Wenkbrauwen zijn al zeventien jaar een passie van Mariane. Zij maakt gebruik van de methodes van Anastasia en Benefit. ,,Ik zie gelijk of ze kloppen in het gezicht of niet. Door het goed kleuren en modelleren van de wenkbrauwen kun je een gezicht zo'n mooie open uitstraling geven. Zoek daar de juiste kleur oogschaduw bij en je ogen stralen zoals ze nog nooit gedaan hebben. Ik wil in Bergen een plek creëren waar de drempel laag is en waar je voor echt vakmanschap met prachtige haren en goed restylede wenkbrauwen de deur uit gaat. Ook ben ik voor mijn salon op zoek gegaan naar pure producten om mee te werken. We werken met de styling producten van Evo die parfum-, sulfaten- en PPD-vrij zijn en zacht voor het haar. De recyclebare verpakkingen zijn ook vriendelijk voor het milieu. De kleuring van Icon die wij voor het haar gebruiken is ammonia-vrij en de plantaardige ingrediënten voeden het haar waardoor het voller lijkt en voelt.